Kender du sammenhængen mellem subscription, tenant og directory?

Det er nemt at blive rundforvirret….!

Når du opretter din første subscription, uanset om det er Office 365 eller Azure, bliver der samtidigt oprettet en tenant til dig. Alle brugere af Office 365 og Azure har deres helt egen tenant. Tenant’en er din lille del af det store Azure AD, og navnet på din tenant ender altid på .onmicrosoft.com.

Din tenant er knyttet sammen med et directory, der som udgangspunkt bare hedder Standard-directory, men du kan omdøbe det, hvis du vil. Du kan se navnet på dit directory og dit tenant navn ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne, når du er logget på Azure-portalen. Hvis du har adgang til flere tenants, er det også her, du kan skifte mellem dem.

I dit directory ligger de brugere, der har adgang til din Office 365 eller Azure. Hvis du klikker på Azure Active Directory i venstre menu, og derefter på Users and Groups All Users, kan du se alle brugerne.

Der kan kun være 1 directory pr. tenant. Men du kan sagtens have flere subscriptions tilknyttet den samme tenant.

Hvis du har Office 365 og er kommet til at oprette en Azure subscription under en ny tenant, er der mulighed for at få din Azure subscription flyttet til din Office 365 tenant. Det gør du ved at overføre den pågældende subscription til en bruger, der findes i dit Office 365 directory.

 

Kender du sammenhængen mellem subscription, tenant og directory?